Skidområden i Gstaad

Eller skidområden i närheten av Gstaad.

 

Gstaad kan erbjuda en rad olika skidområden för sina gäster. Det finns bra backar för dem som är nybörjare, men även de som har mer rutin kan få härliga utmaningar.

 

Karta över skidomårdena - Obs Extern Länk

 

Rinderberg ? Zweisimmen

Rinderberg är det största skidområdet. Här har man över 120 km med pister till sitt förfogande. Ett tips är att man börjar att åka här den första dagen just på grund av det är störst. Området är också fördelaktigt för familjer med breda pister och lätta till medelsvåra nerfarter. Rinderberg liften ligger bekvämt mitt emot Zweisimmens tågstation, men även gångdistans från en större parkering.

 

Höjd: 2011 m över havet

 

Lengebrand

Lengebrand tillhör ett av de största skidområdena i området med totalt 120 km pist. Det ligger vackert och uppskattas för de fantastiska vyerna. Själva Lengebrand är en mellanstation och ligger nästan 1400 meter över havet.

 

Höjd: 1383 m över havet

 

Saanerslochgrat

Det här området är särskilt populärt för de som väljer att åka snowboard. Här finns en snowboard park med otaliga möjligheter för spännande åkning. Saanerslochgrat ingår i de största skidområdet i trakten med sina 120 km pist.

 

Höjd: 1937 m över havet

 

Horneggli ? Schönried

Horneggli älskas av både alpinister och snowboardåkare. Det är framför allt ett område för ungdomar med sina lätta till medelsvåra backar. Här finns flera berömda skidbarer som oftast är dränkta i sol vilket tilltar många besökare. Området kan nås via Schönrieds tågstation och därefter 5 minuters spatsertur till fots.

 

Rellerli ? Schönried

 

Wispile ? Gstaad

Wispile är framför allt för familjer och barn. Här får man uppleva lite enklara nerfarter som samtidigt är en njutning för alla barnfamiljer. Om man vill gå till området tar det 15 minuter från tågstationen, eller så kan man ta bussen som går regelbundet. Det finns även en driving range så du kan slå några golfslag om du så önskar.

 

Höjd: 1911 m över havet

 

Eggli

Eggli kan man nå ifrån Gstaad, antingen tar man den 15 minuter långa promenaden eller så finns det en buss som på ett enkelt sätt tar dig till liften. Den här pisten är känd för sin bekväma åkning med riktigt breda backar som gör det till en ren njutning att ta sig ned.

 

Höjd: 1663 m över havet

 

Videmanette - Rougemont

Är man en duktig skidåkare som letar efter lite större utmaningar för sin skidåkning så skall man bege sig till Videmanette - Rougemont. Här får man testa sina kunskaper på ett helt annat sätt och det uppskattas av många av de lite mer erfarna. Området kan nås via en 10 minuters gångtur från Rougemont tågstation.

 

Höjd: 2285 m över havet

 

Wasserngrat ? Gstaad

Wasserngrat är har något som inte något annat skidområde i Gstaad, nämligen ?the Tiger run?. Det är den största utmaning och den brantaste pisten i hela skidområdet. Här får man verkligen en utmaning om söker efter sådana. Annars är Wasserngrat ett av de minsta områdena. Backen kan nås via bil eller buss.

 

Höjd: 1940 m över havet

 

La Braye ? Châteay d?Oex

La Braye är ett litet mindre område som dock erbjuder skidåkning av hög klass. För de som är snowboardåkare och fristilsåkare finns det en snö-park av högsta kvalité.

 

Höjd: 1630 m över havet

 

Glacier 3000

Precis som namnet antyder är Glacier 3000 den enda åkbara glaciären i området. Med 14 kilometers nedfart så är det den längsta man kan få uppleva i regionen. Skall man ta sig hit från Gstaads centrum tar det cirka 20 minuter med bil och givetvis finns det buss som regelbundet tar med sig ivriga skidåkare.

 

Höjd: 3000 m över havet

 

Lauenen

Lauenen är speciellt omtyckt av familjer och barn. Området ligger mycket vackert i Lauenen dalen. Det kan vara ett bra område om man vill gå med i en skidskola.

 

Höjd: 1241 m över havet

 

Sparenmoos

Om man är ute efter att koppla av med längdskidåkning så skall man bege sig till Sparenmoos. Området ligger på 1640 meters höjd och är en riktig pärla för alla som älskar vinterlandskap. I anslutning till området finns flera restauranger som erbjuder lokala specialiteter.

 

Höjd: 1640 m över havet

Vi kan rekommendera er som vill köpa vägsalt att kontakta Vägsalt . se